Station Roermond weer heropend na verbouwing

Het station van Roermond is vernieuwd. De oude uitstraling van vroeger is weer teruggebracht, en het station heeft er een nieuwe ingang bij. Tijdens de werkzaamheden die de afgelopen maanden plaatsvonden zijn veel historische elementen weer in oude glorie hersteld. Ook is er een StationsHuiskamer geopend.

NS heeft de (her)opening van het station afgelopen maandag gevierd, met onder andere een expositie waarop de transformatie van het station te zien is. Op deze dag hebben de reizigers als presentje aan aantal ansichtkaarten gekregen waar op het oude en het vernieuwde station op te zien is.

Renovatie

Het station van Roermond is 160 jaar oud en daarmee een van de oudste stations van Nederland. Met de beelden van toen is het station nu gerenoveerd. Zo ziet de entree aan het Stationsplein er nu weer uit als in de begindagen van het station. "De architect heeft oude foto’s van het station bekeken en een ontwerp gemaakt dat de oude grandeur van het station weer terugbrengt. Uitgangspunt was dat het gebouw zoveel mogelijk in zijn originele staat teruggebracht werd." zegt stationsmanager Ger Pagters.

Tijdens de werkzaamheden is er ook een opmerkelijke vondst gedaan. "Bij de werkzaamheden zijn oude dienstvoorschriften uit 1887 gevonden. Daar staat in op welke treinen gewacht moest worden zodat reizigers hun aansluiting konden halen.” legt stationsmanager Ger Pagters uit.

StationsHuiskamer

De smalle doorgang bij de bushalte van het station is verdwenen. De oude constructie en de Kiosk zijn daar weggehaald, waardoor een bredere doorgang is ontstaan. In plaats van de Kiosk is de StationsHuiskamer gekomen in de vroegere wachtruimte en restauratie. Deze ruimte straalt dezelfde historische alure uit als het station zelf.

In de StationsHuiskamer kunnen reizigers prettiger wachten met zicht op actuele reisinformatie. Naast de mogelijkheid om een warme drank en iets lekkers erbij te kunnen nuttigen, zijn er ook extra voorzieningen die het wachten of verblijven nóg comfortabeler maken, zoals extra stopcontacten. Deze voorziening is momenteel op vele tientallen stations te vinden.