Siemens ontvangt mega-order voor levering van 1.200 locomotieven voor India

Het ontwerp van de nieuwe krachtige locomotieven voor India. (Foto: Siemens Mobility)
Het ontwerp van de nieuwe krachtige locomotieven voor India. (Foto: Siemens Mobility)

Treinbouwer Siemens Mobility heeft een mega-order ontvangen voor de levering van 1.200 locomotieven voor de Indiaase Spoorwegen. Het gaat om de grootste order voor locomotieven in de geschiedenis van Siemens.

Siemens zal verantwoordelijk zijn om de locomotieven te ontwerpen, produceren en te testen. De leveringen zijn gepland over een periode van elf jaar en het contract omvat volledig onderhoud voor 35 jaar. De locomotieven zullen een kracht hebben van 9.000 pk en worden in het Indiaase Dahod gebouwd. het onderhoud zal plaats vinden in de werkplaatsen van Vishakhapatnam , Raipur, Kharagpur en Pune.

Locomotieven

Samen met het personeel van Indian Railways worden de locomotieven gebouwd en wordt het onderhoud van de locomotieven uitgevoerd. Het contract heeft een totale waarde van ongeveer 3 miljard euro.

De locomotieven zullen worden gebruikt voor goederenvervoer over het hele netwerk van de Indiase Spoorwegen en zijn gespecificeerd om ladingen van 4.500 ton te vervoeren met een maximale snelheid van 120 km per uur. Met een productie van 9.000 pk zullen ze een van de krachtigste en modernste goederenlocomotieven ter wereld zijn.

Siemens is geen onbekende in India. De tak die zich bezig houdt met mobiliteit, ondersteunt Indian Railways al jaren lang met de nieuwste technologieën en biedt een volledige reeks intelligente en efficiënte technologieën en oplossingen voor passagiers- en vrachtvervoer, inclusief spoorweginfrastructuur en rollend materieel.

Spoorwegen in India

India heeft een van 's werelds grootste spoorwegtransport- en logistieke netwerken die dagelijks worden gebruikt door 24 miljoen passagiers in meer dan 22.000 treinen. Ook het goederenvervoor speelt een grote rol in het land. Zo heeft de regering plannen om het aandeel van het goederenvervoer te verhgen van 27 procent naar 40 tot 45 procent.