Horecaconcept Bistrot Centraal vertrekt uit Utrecht

Het horecaconcept Bistrot Centraal vertrekt uit de stationshal van Utrecht. (Foto: NS)
Het horecaconcept Bistrot Centraal vertrekt uit de stationshal van Utrecht. (Foto: NS)

Het horecaconcept Bistrot Centraal vertrekt uit de stationshal van Utrecht Centraal. Dat schrijft de Utrechtse nieuwssite Duic. Met het vertrek komt er hiermee 992 vierkante meter aan ruimte vrij voor andere geïnteresseerden.

Het restaurant wat op de eerste etage van de station is gevestigd is in handen van HMSHost, een grote partij die zich specialiseert in horeca op stations en langs snelwegen. Het is het grootste pand op Utrecht Centraal. De uitbater wil van de locatie af. "De locatie past niet voldoende binnen het plaatje", vertelt de makelaar van het pand.

"Het is een bijzondere locatie waar nu al veel positieve reacties op zijn binnengekomen. Er zijn maar weinig plekken met zoveel vierkante meters.", zegt de bemiddelaar. De nieuwe huurder heeft tevens de mogelijkheid om het pand met nog eens 150 vierkante meter uit te breiden.

De nieuwe uitbater hoeft van de NS niet verplicht hier opnieuw een horeacavoorziening te openen. Ook zijn er er andere (vrijetijds) concepten mogelijk zoals theater, sport en kantoor. Wel wordt er als voorwaarde gesteld dat de ruimte elke dag geopend moet zijn voor treinreizigers.

Momenteel zouden er volgens de makelaar al een aantal gegadigden zich gemeld hebben. Rond de jaarwisseling zal de knoop worden doorgehakt en vanaf het voorjaar zal de nieuwe huurder intrek kunnen nemen.