NS adviseert zaterdag opnieuw alternatief vervoer naar Amsterdam Bijlmer ArenA

Het station van Amsterdam Bijlmer ArenA (Foto: Janericloebe)
Het station van Amsterdam Bijlmer ArenA (Foto: Janericloebe)

Opnieuw laat de NS aanstaande weekend op zaterdag als veiligheidsmaatregel geen treinen op Amsterdam Bijlmer ArenA stoppen. Vanwege werkzaamheden is er slechts een enkel spoor beschikbaar tussen Amsterdam en Utrecht, en rijden er ook minder treinen van en naar Amsterdam Zuid en Duivendrecht. De situatie zal vanaf 16:00 uur tot middernacht plaatsvinden.

De stremming van Amsterdam Bijlmer ArenA voor NS-treinen valt samen met de toestroom van supporters voor een voetbalwedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles en een concert van De Nederlandse band De Dijk in het Ziggo Dome. Het is niet de eerste keer dat het station voor een dag op slot ging vanwege veiligheidsmaatregelen. Ook tijdens de Dutch Grand Prix begin september in dit jaar stopten er uit veiligheidoverwegingen geen treinen, terwijl er wel drie evenementen op die dag plaatsvonden in de omgeving van het station. Na de evenementen gaven de organisatoren aan dat de situatie 'beheersbaar' was.

De NS benadrukt dat ze met 'met pijn in het hart' deze beslissing genomen hebben. Ze geven wel aan dat ze met de organisatoren in gesprek zijn om dit in de toekomst te verbeteren.

Werkzaamheden

Vanwege de werkzaamheden kan NS twee in plaats van acht treinen per uur/richting op het traject Utrecht-Amsterdam Bijlmer ArenA-Amsterdam Zuid-Schiphol Airport laten rijden. Om ongeveer tienduizend reizigers via het beperkte treinverkeer veilig te laten vervoeren is volgens de vervoerder niet mogelijk. Om deze reden rijden er aanstaande zaterdag van 16.00 uur tot einde dag geen treinen op station Amsterdam Bijlmer-ArenA. Dit geldt ook voor treinen van en naar Utrecht op de stations Amsterdam Zuid en Duivendrecht.

Alternatief reisadvies

De NS heeft met de organisaties van de Johan Cruijff ArenA, Ziggo Dome, Gemeente Amsterdam, GVB en Politie een aangepast reisadvies afgestemd. Bezoekers wordt geadviseerd hun reis vooraf te boeken met andere vervoermogelijkheden dan de trein. GVB rijdt de normale metrodienstregeling en vergroot de capaciteit. Het advies aan metroreizigers is om zowel voor als na de evenementen de reisplanner te raadplegen. Advies aan reizigers die met de auto komen is om zoveel mogelijk samen te reizen. Naast parkeergelegenheid rondom de Johan Cruijff ArenA, kan men ook terecht bij RAI, Zeeburg of Olympisch stadion en vandaar de metro nemen naar het ArenA-gebied. Vanaf aanstaande woensdag zal de NS-reisplanner aangepast worden.

Bron: NS.nl