Drukte rond Amsterdamse evenementen was zaterdag 'beheersbaar'

Het Ziggo Dome nabij Amsterdam Bijlmer ArenA. (Foto: Shirley de Jong)
Het Ziggo Dome nabij Amsterdam Bijlmer ArenA. (Foto: Shirley de Jong)

De drukte rondom station Amsterdam Bijlmer Arena was gisteren beheersbaar, stellen organisatoren van evenementen in het gebied. Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om niet met de trein naar het station te reizen. Vanwege de extreme drukte tijdens de Dutch Grand Prix had de NS het besluit genomen om een aantal Amsterdamse stations een gedeelte van deze dag over te slaan.

Tussen 14:15 en 20:30 uur stopten er geen treinen op Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en de perrons voor de noordelijke en zuidelijke richting op Duivendrecht. Tijdens deze periode vonden er drie evenementen plaats met een voetbalwedstrijd van Ajax tegen SC Cambuur in de Johan Cruijff ArenA, een afscheidsconcert van Kensington in de Ziggo Dome en in de AFAS Live een concert van Yade Lauren.

Uitstroom

Rond 19.00 uur hadden de laatste voetbalsupporters het stadion verlaten. "Er zijn 15.000 mensen met de metro vervoerd en er is nu weer voldoende ruimte in de metro en parkeergelegenheid om de bezoekers van de concerten te ontvangen", aldus een gemeentewoordvoerster tegenover het AD.

"We vermoeden dat veel mensen al op tijd naar het gebied zijn gekomen en gehoor hebben gegeven aan de oproep om vervangend vervoer te regelen”, zegt directeur Damman van Ziggo Dome tegenover het AD. Ook zouden veel reizigers met (deel)fietsen en brommers naar het optreden zijn gegaan, maar ook werden de trams en bussen veel gebruikt.

Een anderhalve week geleden liet Damman weten dat het besluit van de NS "te belachelijk voor woorden" was. Ook was er veel kritiek van Ajax en het ArenA.

Bron: AD