NS adviseert 3 september alternatief vervoer van en naar Bijlmer ArenA

Het station van Amsterdam Bijlmer ArenA (Foto: Janericloebe)
Het station van Amsterdam Bijlmer ArenA (Foto: Janericloebe)

De NS heeft het besluit genomen op op 3 september, de dag dat de Grand Prix in Zandvoort plaats vindt, tussen 14:15 en 20:30 uur geen treinen te laten stoppen op Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en een deel van Duivendrecht. De NS verwacht 'topdrukte' en zegt daardoor de veiligheid van reizigers niet te kunnen garanderen.

Op 3 september vindt ook de voetbalwedstrijd Ajax - Cambuur plaats. Daarnaast zijn er uitverkochte tickets voor het afscheidsconcert van Kensington in Ziggo Dome en het cencert in AFAS Live met Yade Lauren. "Precies op het moment dat de voetbalwedstrijd eindigt, zitten de treinen rondom het ArenA-gebied vol met F1-fans op weg naar huis", stelt de NS. De adviseren reizigers gebruik te maken van alternatief vervoer.

Geen tussenstop bij Amsterdamse stations

In dat weekend rijdt de NS al een sterk aangepaste dienstregeling vanwege de combinatie van een groot aantal evenementen, waaronder de Wereldhavendagen en de Formule 1, werkzaamheden en personeelstekort. Het verplaatsen van de wedstrijd Ajax - Cambuur naar een andere dag, een andere plek of een ander tijdstip, bleek niet mogelijk. Daardoor is de NS helaas genoodzaakt vanaf circa 14.15 uur geen treinen meer te laten stoppen op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en een deel van Duivendrecht. Het spoorbedrijf roept alle fans op alternatief vervoer te zoeken naar het ArenA-gebied. Het gebied blijft wel bereikbaar met de metro’s van GVB.

"NS is een mobiliteitsbedrijf, onze prioriteit is reizigers snel, veilig en comfortabel naar hun plaats van bestemming brengen. Een negatief reisadvies is het ergste wat wij onze reizigers aan kunnen doen. Dit doen we dan ook met pijn in ons hart, maar veiligheid van reizigers en collega’s staat altijd voorop.” aldus Alex van der Plas, Hoofd regionale sociale veiligheid NS.

Ziggo Dome: 'Belachelijk voor woorden'

Directeur Danny Damman van Ziggo Dome vindt het besluit "te belachelijk voor woorden". Dat laat hij desgevraagd weten tegenover NU.nl. In de populaire concertzaal treedt op 3 september de band Kensington op. "Dan heb ik het niet over de fans. Maar ook over de enorme hoeveelheid flexpersoneel waar wij gebruik van maken en die nu de Ziggo Dome niet kan bereiken." Damman heeft laten weten dat Ziggo Dome de afgelopen weken al intensief overleg gevoerd met de NS, maar zonder succes.

Volgens de concertvergunning van Ziggo Dome staat onder meer dat de zaal verplicht is het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren. "Dat doen wij omdat we ervan overtuigd zijn dat het goed is om per ov naar onze concerten te reizen. Het is ongehoord dat de NS ons nu zo in de kou laat staan." vervolgt hij.