Arriva zet mes in zaterdag dienstregeling Noord Nederland

Arriva Noord Nederland zet het mes in de dienstregeling voor zaterdag. (Foto: Treinenweb)
Arriva Noord Nederland zet het mes in de dienstregeling voor zaterdag. (Foto: Treinenweb)

De regionale vervoerder Arriva in Noord Nederland zet opnieuw het mes in de dienstregeling. Op de zaterdagen zullen er minder treinen gaan rijden.

De vervoerder kondigde vorige week aan met de start van het nieuwe schooljaar geen ritten meer te willen laten vervallen tijdens de spits. Daar tegenover staat nu dat er op zaterdag minder vaker gereden zal worde vanwege personeelgebrek.

Op alle trajecten in Groningen, behalve die tussen Groningen en Leeuwarden, rijdt nog voorlopig nog maar één trein per uur op de zaterdag. Op de RS1 en RE1 lijn tussen Groningen en Leeuwarden wordt de dienst ook gehalveerd, maar daarmee blijven daar nog twee treinen per uur over met de RS (Regionale Sprinter) en de (RE) Regionale Express.

Arriva denkt dat het aanbod nog groot genoeg is om alle passagiers te kunnen vervoeren. De aangepaste dienstregeling geldt zeker in de hele maand september. Arriva heeft in het voorjaar nog een aantal nieuwe machinisten opgeleid. Het is onduidelijk of zij inmiddels al werkzaam zijn bij het bedrijf.