Alstom onderhoudt 6400-serie locomotieven nu ook in België

Het onderhoudsbedrijf van Alstom in de Rotterdamse Waalhaven. (Foto: Alstom / Shunter)
Het onderhoudsbedrijf van Alstom in de Rotterdamse Waalhaven. (Foto: Alstom / Shunter)

Treinbouwer en onderhoudsbedrijf Alstom heeft een contract gesloten met goederenvervoerders DB Cargo Belgium en DB Cargo Nederland voor volledig onderhoud voor de vloot van 60 6400-serie locomotieven die in België en Nederland rijden.

Met dit onderhoudscontract zal Alstom verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het preventieve en correctieve onderhoud voor een eerste termijn van 3 jaar met een optie voor twee bijkomende jaren. Al eerder werden bij het voormalige Shunter, die onlangs is overgenomen door Alstom, de locomotieven uit deze vloot onderhouden.

"Wij zijn zeer verheugd en vereerd met de toekenning van de verlenging van het onderhoudspartnerschap met DB Cargo Nederland en België. Dit nieuwe contract is de bevestiging van het vertrouwen dat DB Cargo heeft in onze capaciteiten om aan hun behoeften te voldoen door het aanbieden van een hoog serviceniveau om over een volledig operationele locomotievenvloot te beschikken", zegt Frank Strik, Managing Director Services Benelux.

Onderhoud ook in België

Dankzij dit contract met Alstom kan DB Cargo zijn klanten de hoge mate van betrouwbaarheid van de vloot blijven bieden. Het onderhoud van de Belgische vloot kan nu ook worden uitgevoerd in de faciliteiten van Alstom Brugge, waardoor de vloot geografisch nog dichter bij de DB Cargo-activiteiten kan worden onderhouden.

De digitale diensten zijn geïntegreerd met het gebruik van Healthhub, een innovatieve tool voor voorspellend onderhoud. Deze innoverende aanpak van het onderhoud houdt toezicht op de staat van de vloot via verschillende oplossingen voor het vastleggen van gegevens, en geven van inzicht in de meer kritieke onderdelen van de locomotieven. Volgens Alstom is dit onderhoudssysteem uitermate geschikt voor grotere en verspreide vloten.

Benelux

Alstom heeft een lange geschiedenis als leverancier van onderhoudsdiensten in de Benelux, voor meer dan 200 voertuigen, waaronder meerdere vloten locomotieven en de CAF Urbos tramvloot van U-OV in Utrecht. Deze uitgebreide dienstverlening omvat ook de modernisering, onderdelen, reparaties, revisies en digitale en ondersteunende diensten als het op afstand opvolgen van het wagenpark van een groeiend aantal klanten.