Politie: Geen verband tussen opstootje en overlijden van conducteur

 (Foto: FaceMePLS)
(Foto: FaceMePLS)

De politie heeft tijdens een sectie geen verband gevonden tussen het opstootje in de trein en het onwel worden en overlijden van de NS-conducteur op station Hilversum zondagavond. De twee jongens van 15 en 16 jaar zijn gisteren vrijgelaten maar moeten wel hun boete betalen voor zwartrijden en het niet tonen van hun identificatie.

De twee jongens werden zondag erop aangesproken dat zij geen geldig vervoersbewijs konden laten zien. Dat mondde uit in een woordenwisseling waar twee medeconducteurs te hulp schoten. Bij de aanvaring met de twee werd er geduwd en getrokken, meldde de politie. Op station Hilversum is één van de twee jongens aangehouden en de andere jongen is thuis opgepakt. Eergisteren werden zij beiden weer vrije voeten gesteld.

Na het opstootje ging de 62-jarige conducteur uit Hengelo even uitrusten en op een bankje omdat hij onwel werd waarna hij zijn bewustzijn verloor. Hoewel hij gereanimeerd werd mocht dit helaas niet baten en overleed op het perron. Voor nabestaanden en zijn directe collega's is hulp geregeld.