NS kijkt naar schrappen van nog meer treinen vanwege hoog ziekteverzuim

 (Foto: NS)
(Foto: NS)

De NS moet mogelijk nog meer treinen in de dienstregeling schrappen vanwege het hoge ziekteverzuim. Er zal dan voor nog eens tien procent in de huidige dienstregeling worden gesneden, wat een verdubbeling van de situatie van nu is.

Op het huidige moment rijdt de NS al minder treinen vanwege de coronamaatregelen. "In het eerste coronajaar zijn we een periode teruggegaan naar het rijden met 90 procent van de treinen ten opzichte van vóór corona. Dat werd toen ingegeven doordat de reizigersaantallen flink kleiner waren", zegt een NS-woordvoerder tegenover Nu.nl. Hoewel een deel van de treinen toen geschrapt werden vanwege het lage aantal reizigers ligt de oorzaak nu bij het hoge ziekteverzuim. "We hebben te maken met een oplopend verzuim doordat mensen ziek zijn of in quarantaine zitten", vervolgt de woordvoerder. Het meeste verzuim ligt volgens het vervoersbedrijf in het rijdende personeel, maar ook zijn er minder monteurs aanwezig in de werkplaatsen.

De woordvoerder liet weten dat de NS binnenkort bekend maakt op welke trajecten er minder treinen zullen rijden. Naast de NS kampt ook de RET met een gebrek aan personeel waardoor er minder metro's rond Rotterdam rijden.