RET rijdt minder metro's vanwege personeelstekort

Vanwege personeelstekort door voornamelijk quarantaine rijdt de RET vanaf maandag minder metro's. (Foto: Mennov1996)
Vanwege personeelstekort door voornamelijk quarantaine rijdt de RET vanaf maandag minder metro's. (Foto: Mennov1996)

Omdat in het hele land de coronabesmettingen stijgen en dat het aantal mensen dat in quarantaine zit toeneemt rijdt de RET een aangepaste dienstregeling. Het verzuim bij de metro loopt zo hoog op dat de RET vanaf volgende week minder vaak metro's rijdt.

Dit betekent dat de RET vanaf maandag 24 januari een aangepaste metrodienstregeling rijdt. Dit is ook overlegd met de Metropoolregio Rotterdam - Den Haag. Bij de trams en bussen lukt het op dit moment om de huidige dienstregeling gewoon te kunnen rijden.

"We balen ervan, want als bedrijf willen we er zijn voor onze reizigers. Tegelijkertijd is het met het huidige verzuim op de afdeling metro simpelweg niet meer mogelijk om de diensten rond te krijgen. Daarmee zouden we te veel vragen van degenen die nog wel werken. Met de huidige reizigersaantallen is afschalen verantwoord als het gaat om drukte in de voertuigen."

Aangepaste dienstregeling

  • Op ‘uitlopers’ van het netwerk (Nesselande, Binnenhof, Den Haag) rijdt elke 15 minuten in plaats van elke 10 minuten een metro
  • Tussen Hoek van Holland Haven en Steendijkpolder rijden we elke 30 minuten in plaats van elke 20 minuten
  • Tussen Schiedam Centrum en Capelsebrug rijden we elke 5 minuten in plaats van elke 3 à 4 minuten.
  • Tussen Slinge en Rotterdam Centraal rijden we elke 5 minuten in plaats van elke 3 à 4 minuten.
  • Op lijn D rijden tussen De Akkers en Rotterdam Centraal spitsritten en op lijn E worden op de drukste momenten enkele spitsritten ingezet om voldoende capaciteit te bieden.

De RET kan momenteel geen zicht geven hoelang deze situatie gaat duren. De ontwikkeling van het ziekteverzuim zal de vervoerder goed monitoren. Als het verzuim weer daalt heeft het verversbedrijf ongeveer een week nodig om weer op te schalen naar de huidige dienstregeling.