NS laat IC Direct dit weekend minder vaak rijden door personeelstekort

De IC Direct rijdt dit weekend minder vaak vanwege ziekteverzuim (Foto: Treinenweb)
De IC Direct rijdt dit weekend minder vaak vanwege ziekteverzuim (Foto: Treinenweb)

Dit weekend rijdt de IC Direct minder vaak tussen Amsterdam en Rotterdam. Er rijden dan drie in plaats van vijf NS-treinen per uur over de HSL. Dit is nodig omdat steeds meer NS-personeel thuis zit vanwege ziekte of quarantaine.

Reizigers kunnen gebruik maken van de overige Intercity direct-treinen, de IC Brussel of de reguliere Intercity via Haarlem. De impact voor reizigers blijft daarmee beperkt. De NS raadt reizigers aan kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

'Erg rustig in de trein'

Vanwege de huidige lockdown is het momenteel vaak erg rustig in de trein. Momenteel heeft de NS ongeveer een derde van de reizigers ten aanzien van voor corona. Gezien de lage reizigersaantallen, verwachten het spoorbedrijf dat de uitval van deze enkele treinen weinig invloed heeft op de drukte in de trein.

Eerder besloot de NS rustige treinen te schrappen, en de avondspits te vervroegen, waardoor het groeiende aantal ziektemeldingen kan worden opgevangen. De NS heeft laten weten dat ze het belangrijk vinden dat ziek personeel verantwoord kan herstellen, en dat ze de komende weken de situatie op het spoor in de gaten zullen houden.