RailTV maakt nieuwe start op de stations

RailTV is officieel van start gegaan. (Foto: ForeyeT)
RailTV is officieel van start gegaan. (Foto: ForeyeT)

Sinds gisteren kunnen reizigers weer naar RailTV kijken op de perrons van zeven verschillende grote stations. De schermen gingen vorig jaar een tijdje op zwart vanwege groot onderhoud. Inmiddels zijn ze weer klaar voor gebruik en wordt er een nieuwe start gemaakt.

De schermen hangen op Amsterdam-Zuid, Eindhoven Centraal, Den Bosch, Leiden, Rotterdam Centraal, Zwolle en Utrecht Centraal. Volgens ProRail komen er binnenkort op Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam Lombardijen ook nog schermen te hangen.

RailTV

De schermen met RailTV zijn sinds 2013 van start gegaan. Eerst werd er vanaf september 2009 tot en met juni 2010 een proef op Leiden Centraal werd gehouden.

De bedoeling van de schermen heeft volgens NS en ProRail als doel het wachten op stations aangenamer te maken. Om de drukte over de perrons te spreiden zijn de schermen aan de uiteinden van het perron geplaatst. In 2018 werd het contract tussen ProRail en beheerder ForeyeT met vijf jaar verlengd.

De uitzendingen van RailTV worden gevuld met informatieve video’s, foto’s, vacatures, wetenswaardigheden en korte verhalen. ProRail wil met RailTV laten zien hoe het duurzame mobiliteit mogelijk maakt en mensen en plekken verbindt, nu en in de toekomst. Het doorlopende informatiekanaal gaat er straks anders uitzien dan voorheen. De spoorbeheerder heeft de schermen overgenomen en gaat deze nu zelf beheren.