NS brengt dichtbijzijnde haltes in kaart met NS-app

Sinds kort is het voor gebruikers van de NS-app mogelijk om in je buurt te zoeken naar haltes voor openbaar vervoer. Zo kan je eenvoudig zien wat de afstand is en kan er vanaf die halte een route worden gepland.

De nieuwe 'In de buurt' functie is te vinden in de navigatiebalk onderin het scherm. Naast bushaltes, metrohaltes en stations toont de kaart ook waar de OV-fiets verhuur zich bevindt en geeft deze meer informatie over de voorzieningen op het station.

Van deur tot deur

NS kijkt met de app verder dan de trein om reizigers een snelle en makkelijke reis aan te bieden, want een reis begint of eindigt niet op een treinstation. Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS: "Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app jou de hele dag helpt bij een snelle en simpele reis, waarbij je zelf kiest hoe je reist." De NS wil in de toekomst nog meer vervoermiddelen aan de kaart toevoegen, waaronder andere deelfietsen, deelscooters of -auto’s. Hiervoor werken ze samen met de stadsvervoerders RET, GVB en HTM.

Update

De 'In de buurt' kaart verschijnt in de nieuwste update van de NS-app en is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Wie de nieuwe functie nog niet heeft dient zijn NS-app te updaten vanuit de app-store.