NS vervoert 90.000 racefans tijdens Grand Prix Zandvoort

De NS heeft 90.000 racefans vervoerd tijdens het Dutch Grand Prix evenement (Foto: Treinenweb)
De NS heeft 90.000 racefans vervoerd tijdens het Dutch Grand Prix evenement (Foto: Treinenweb)

De NS heeft tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort een kleine 90.000 raceliefhebbers van en naar het station gebracht. Tijdens de driedaagse heeft de NS 522 treinen laten rijden tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. Gemiddeld reden er per dag ongeveer 23.000 reizigers met de treinen mee.

Zowel de NS als spoorbeheerder ProRail kijken terug op een geslaagd evenement waarbij er voor het eerst een vijf-minuten dienstregeling werd ingezet. Als treinen werden er overal twee gekoppelde zesdelige SLT Sprinters ingezet. Om de reizigersstroom veilig en vlot te laten verlopen werd er ook voor het eerst gebruik gemaakt van een evenementenperron, waarmee de instappers gescheiden werden van de uitstappers.

De NS heeft 300 extra medewerkers ingezet om ervoor te zorgen dat alle racefans die de trein namen, de weg naar het circuit konden vinden. Ook ProRail heeft extra maatregelen genomen om storingen tegen te gaan. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een wegsleeplocomotief en een reservetrein met personeel paraat zodat een storing snel verholpen kon worden. Ook werden er vooraf in de nacht van donderdag op vrijdag nog enkele verstevigende lassen aan het spoor aangebracht om eventuele schade te voorkomen.