Stroom aan racefans naar Zandvoort op gang gekomen

De stroom aan racefans is vrijdag op gang gekomen (Foto: NS)
De stroom aan racefans is vrijdag op gang gekomen (Foto: NS)

Vanaf vanmorgen vroeg is de stroom aan racefans naar de Dutch Grand Prix in Zandvoort op gang gekomen. Om alle fans snel naar het circuit te brengen, rijdt NS tot en met zondag een uitzonderlijke dienstregeling tussen Amsterdam en Zandvoort met twaalf treinen per uur in beide richtingen.

"De racefans zijn goed gemutst. Ze hebben er zin in", aldus een NS-woordvoerder. De NS heeft met de extra treinen die rijden een capaciteit van 10.000 reizigers per uur. Het spoorwegbedrijf verwacht 23.000 reizigers per dag. Met de inzet van de extra treinen zullen er elders in het land op andere trajecten juist minder treinen rijden. Vanwege andere evenementen die dit weekend plaatsvinden zal de NS alles op alles zetten om reizigers naar hun bestemming te brengen.

Reisadvies Amsterdam - Zandvoort

Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Dit kan leiden tot een langere reis- of wachttijd bij overstappen op de trein naar Zandvoort. De NS gaat uit van gemiddeld een halfuur. Om lange rijen bij de kaartautomaten te beperken, raadt de vervoerder reizigers aan vooraf online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour aan te schaffen of vooraf hun saldo op te laden.

Omdat de NS ook verwacht dat er naast bezoekers aan het circuit ook mensen langskomen om de sfeer te proeven, roepen ze hen op om in de middag te reizen, zodat het aantal reizigers gespreid wordt.

Vanwege de grote drukte kunnen reizigers dit weekend tot 13.00 uur geen fietsen meenemen in de treinen richting Amsterdam. Tussen Amsterdam en Zandvoort geldt dit voor de gehele dag.