Nieuw platform voor boeken van treinrondreis

De Bernina Express in Zwitserland die als rondreis te boeken is
De Bernina Express in Zwitserland die als rondreis te boeken is

Treinrondreizen en stedentrips per trein moeten eenvoudiger boekbaar worden. Dat is de ambitie van Treinrondreis.nl, een nieuw specialistisch reisbureau dat vanaf vandaag reizen aanbiedt.

"Met Treinrondreis.nl willen we het reizen per internationale trein eenvoudiger maken", vertelt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren. Vijftien jaar geleden begon hij al het platform Treinreiziger.nl, een website vol tips, nieuws en informatie. De afgelopen jaren zag hij hoe steeds meer mensen interesse kregen voor vakanties en reizen met de trein. Toch ervaren veel mensen obstakels bij het boeken van een internationale treinreis. "Dat moet anders kunnen", aldus Van Kuijeren

Wie een pakketreis wil boeken voor een autoreis, vliegvakantie of cruise heeft keuze uit tientallen aanbieders. Maar als het om treinreizen gaat, is de keuze zeer beperkt. "Daar willen we met Treinrondreis.nl verandering in brengen" legt Van Kuijeren uit. De website biedt zowel rondreizen als stedentrips. "We starten met een beperkt aanbod, maar het is de ambitie om de komende jaren fors uit te breiden".

Klimaatcrisis

Dat het nieuwe reisbureau nu start is niet toevallig. Het kabinet wil volgende week meer duidelijkheid bieden over de zomervakantie. Daarop vooruitlopend lanceert Treinrondreis.nl het nieuwe platform, zodat reizigers zich alvast kunnen oriënteren op de mogelijkheden. “Eigenlijk hadden we vorig jaar al online willen gaan, maar vanwege de tweede golf hebben we de lancering uitgesteld” vertelt de ondernemer. Van Kuijeren bedacht Treinrondreis.nl vlak voor de coronacrisis, in januari 2020. “Ik had mij de lancering toen heel anders voorgesteld.”

Toch is de pandemie geen aanleiding geweest om het plan te schrappen. Met de klimaatcrisis op de achtergrond is er een groeiende groep mensen die duurzamer wil reizen. Ook het kabinet wil reizigers aansporen vaker de trein te nemen, in plaats van het vliegtuig. Met Treinrondreis.nl worden reizigers daarmee geholpen. Op de website worden zowel rondreizen als stedentrips aangeboden

Van Kuijeren: "Als je mensen de trein in wilt hebben, begint het met een goede presentatie. Met ons aanbod willen we mensen echt enthousiast maken voor treinreizen. En natuurlijk moet het boeken heel eenvoudig zijn. Dat is gelukt." Anders dan andere reisorganisaties rekent het nieuwe platform in de regel geen boekingskosten.

Meer bestemmingen

Treinrondreis.nl wil zowel senioren als gezinnen aanspreken. "We starten dit jaar met een bescheiden aanbod gezinsvriendelijke vakanties. Bijvoorbeeld naar het Comomeer, naar het Salzburgerland of een strandvakantie naar Rimini. Volgend jaar moet de keuze aanzienlijk uitgebreid zijn." Nu geeft de boekingstool bij reizen met kinderen niet altijd de juiste prijs, ook dat probleem moet volgend jaar opgelost zijn. "Daarnaast is het onze ambitie om te komen met een tool waarmee reizigers van begin tot eind volledig hun rondreis kunnen ontwerpen. Maar eerst willen we zien hoe ons huidige initiatief ontvangen wordt."

Bron: Treinreiziger.nl