Rijden de Treinen app nu ook geschikt voor iPhones

De app Rijden de Treinen op de iPhone
De app Rijden de Treinen op de iPhone

De reisplanner app Rijden de Treinen, die sinds 2011 beschikbaar is voor Android, is vanaf nu ook te downloaden door iPhone-gebruikers. Hierdoor hebben vanaf nu nog meer reizigers de handige planner in handbereik.

De app was al jarenlang een van de populairste reisplanners op Android, en telt daarop meer dan 150.000 downloads. Vanaf nu is de app ook beschikbaar voor iPhone gebruikers.

Functies van de app

De app is gericht op treinreizigers die graag snel willen weten of hun treinreis zonder problemen zal verlopen en die efficiënt reisinformatie willen bekijken voor hun reis. Hiermee onderscheidt de app zich van veel andere reisplanners. De rustige en intuïtieve interface biedt veel informatie op overzichtelijke wijze.

Een van de handige functies is de mogelijkheid om je te abonneren op storingsmeldingen voor je vaste reistraject. Wanneer er een treinstoring op je eigen traject plaatsvindt, krijg je direct een pushbericht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De actuele vertrektijden laat zien hoe lang een trein is, en hoe druk een trein naar verwachting is. Geert Wirken, de maker van de app, stelt dat deze functionaliteit een uitkomst biedt tijdens de corona-periode. Daarnaast zit de app vol met andere informatie en functies die van belang zijn voor het plannen van een reis.

Rijden de Treinen

Zowel de app als de website maken gebruik van gegevens uit de officiële NS-systemen. De app biedt deze op een handige manier aan die aansluit bij de wensen van een regelmatige treinreiziger. De app is vanaf heden gratis beschikbaar voor iedereen met een recente iPhone met iOS 14.3 of hoger. De app bevat advertenties die voor een klein bedrag weg te halen zijn. Ook is de Android-versie van de reisplanner te downloaden in de Google Playstore.

Rijden de Treinen is in 2010 ontstaan als particulier initiatief uit ergernis over de slechte reisinformatie bij grote treinstoringen. Oprichter Geert Wirken startte de site als grap, maar er bleek een grote behoefte te zijn aan actuele en duidelijke reisinformatie. Inmiddels is de Android-app al meer dan 150.000 keer gedownload en wordt de website dagelijks door duizenden bezoekers geraadpleegd.

De app is gratis te downloaden via de app-stores van Android en Apple, maar ook via de website.