Thalys-tickets tot eind augustus kosteloos aan te passen

Thalys is tot eind augustus flexibeler met het wijzigen van tickets. (Foto: Ad Boer)
Thalys is tot eind augustus flexibeler met het wijzigen van tickets. (Foto: Ad Boer)

Thalys biedt reizigers vanwege de coronapandemie meer flexibiliteit. Tot en met 30 augustus zijn alle Thalys-tickets om te boeken tot en met de dag van vertrek.

Dit heeft de vervoerder bekend gemaakt via een persbericht. De regeling geldt voor het volledige ticketaanbod van Thalys. Mensen die willen reizen, kunnen met een gerust hart een ticket reserveren, is de boodschap van de vervoerder.

"Reizigers hebben momenteel behoefte aan flexibiliteit en willen gerustgesteld worden bij het plannen van een reis. Om hieraan te voldoen hebben we onze voorwaarden aangepast om op die manier het volledige aanbod flexibel te maken. Reizigers kunnen dus met een gerust hart tickets reserveren en reisdata aanpassen indien dat nodig is", aldus Bruno Dierickx, Marketing en Sales Director van Thalys.

Beperkingen

Normaal gesproken zijn de goedkoopste tarieven, zoals Standard Mini, niet te wijzigen. Voor een aantal tarieven, waaronder Youth, Kid, Senior en Comfort, is kosteloos annuleren mogelijk zelfs tot de vertrektijd die op het ticket staat aangegeven. Dat geldt ook voor de Standaardtarieven, maar niet voor Standard mini, Comfort mini, Premium mini, Jeune mini, Mini groupe, Comfort deal en Weekend Comfort. Bij de laatstgenoemde reeks tarieven geldt dus: wijzigen tot één dag voor vertrek.

Vanwege de coronapandemie zijn de frequenties overigens fors terug geschroefd: de snelle trein naar Parijs rijdt nu één keer per dag. Er gelden strikte voorwaarden om te kunnen reizen. Zo moeten reizigers een negatieve PCR-test kunnen tonen van maximaal 72 uur oud. Bovendien is het de bedoeling om alleen strikt noodzakelijke reizen te maken. Wie een noodzakelijke reis moet maken, of alvast wil reserveren in de hoop op betere tijden, kan online een ticket kopen.

Bron: Treinreiziger