Vanaf maandagnacht geen treinverkeer tussen Verenigd Koninkrijk en België

De Eurostar lijkt toch steun te krijgen van de Franse staat (Foto: Ton Boon / NS)
De Eurostar lijkt toch steun te krijgen van de Franse staat (Foto: Ton Boon / NS)

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen die de Belgische regering heeft afgekondigd is er vanaf maandagnacht 21 december voor onbepaalde tijd geen treinverkeer mogelijk tussen België en Verenigd Koninkrijk. Daarom zal de Eurostar vanaf dat moment tijdelijk niet meer naar Londen rijden.

De trein vanuit Amsterdam van zondagmiddag zal de laatste naar het Verenigd Koninkrijk zijn voordat de maatregel van kracht wordt, zegt NS International. De veerdiensten van Stena Line en DFDS tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn niet stilgelegd, omdat zij daarvoor nog geen bevel vanuit de overheid hebben gekregen. De veerboten zijn er niet alleen voor passagiers, maar vervoeren ook veel essentiële vracht. "Er gaan de laatste tijd nog maar heel weinig passagiers mee op onze dienst tussen IJmuiden en Newcastle", laat de woordvoerder van DFDS tegenover NU.nl weten.

Reizen met de Eurostar

Reizigers met tickets voor de Eurostar van maandag kunnen hun geld terugvragen. Het is nog niet duidelijk waneer de Eurostar-treindienst weer hervat zal worden. De Belgische overheid heeft daar nog geen duidelijkheid over verschaft.

Update: 21 dec. 00:37:
Ook de passagiers worden niet meer toegelaten bij de veerboten, maakte de overheid zondagavond bekend. Enkel goederenvervoer wordt nog toegelaten.