Studenten mogen vanaf september weer reizen in de spits

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Vanaf september mogen studenten weer gebruik maken van het openbaar vervoer in de spits. Het kabinet gaat vandaag de versoepeling bekendmaken, bevestigt studentenvakbond Lsvb aan NU.nl. Uiteindelijk hoeven de scholen en universiteiten niet meer te puzzelen met lestijden.

Momenteel mogen studenten in het mbo, hbo en de universiteit enkel op bepaalde tijden buiten de spits reizen. Dit houdt in dat zij tussen 11.00 en 15.00 uur en na 20.00 uur, gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Met deze regeling moet de drukte in de bussen, trams, metro's en treinen ontlast worden, waar bij er nu een maximale reizigerscapaciteit van 40 tot 50% in de trein geldt.

Vanaf 15 juni is het mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs weer begonnen met het hervatten van de lessen. Het overige onderwijs vindt nog steeds via internet plaats. Leerlingen mogen wel tussen 15.00 en 20.00 op de onderwijsinstelling aanwezig zijn.

Eerder deze maand gaven diverse rectoren van Nederlandse universiteiten al aan dat er betere reismogelijkheden in het ov moeten komen. Zo zouden ze toegang tot de universiteit nodig hebben om contact met andere studenten te houden, en om zich verder te kunnen ontwikkelen.