Treinenweb blikt de komende weken terug....

We blikken de komende periode terug naar bijzondere momenten van de afgelopen jaren (Foto: Arny Bouwmeester)
We blikken de komende periode terug naar bijzondere momenten van de afgelopen jaren (Foto: Arny Bouwmeester)

Ook de werkzaamheden van de redactie worden geraakt door de Corona-crisis. En dat betekent dat de nieuwsstroom in deze periode niet afwisselend is en dus veel over de perikelen rond de Corona-pandemie gaan. Uiteraard willen wij toch een balans vinden om ook over feiten te schrijven die geen betrekking hebben op deze virusuitbraak. Daarom blikt Treinenweb de komende tijd terug naar de afgelopen jaren.

Omdat tot september alle groepsevenementen door de overheid afgelast zijn, raakt dit ook de agenda van de redactie. Ook wij houden ons aan het advies van de overheid om thuis te blijven, en gaan de komende periode dus niet met de trein op pad tenzij het het strikt noodzakelijk is. Het liefst hadden we graag verslag willen leggen over het vernieuwde station van Zandvoort, het verbouwde station van Driebergen-Zeist willen bewonderen of mogelijk de ICNG willen bezichtigen die anders misschien al in het land zou zijn. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, en daar gaan we alsnog later daarover schrijven. Maar we kregen toen een idee....

Terugblik op bijzondere momenten

Om alle lezers tegemoet te komen brengen we daarom de evenementen naar jullie toe. De komende tijd blikken we in onze reportages op de site wekelijks terug naar diverse evenementen die afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Bij het bezoek van evenementen of bijzondere gelegenheden heeft de redactie vaak meer foto's geplaatst dan er uiteindelijk gepubliceerd zijn. Soms is er om bepaalde redenen niet altijd een complete fotoreportage op de site gepubliceerd en bleven ze op onze plank liggen. Nu is het in deze periode tijd om die plank eens af te stoffen en terug te blikken naar de afgelopen jaren.

De eerste fotoreportage gaat naar een bijzondere rit met de Hondekop-trein 766 (die op moment van schrijven nu precies 60 jaar bestaat!) en in 2018 door de Westhaven van Amsterdam reed. De rit werd gereden vanwege de presentatie van het boek Treinen in Beeld, waarin de afvoer van de Hondekop in woord en beeld werd gebracht.

In de komende weken blikken we nog meer terug en bezoeken we onder meer de treinenwerkplaats van de NMBS in België, kijken we terug naar het het Multi Event uit 2018 (welke nu bekend staat als het Rail & Road event), maken we een panoramisch uitzicht over het spoor van Nederland en gaan we ook nog even de grens over naar Duitsland. Kortom, de komende maanden hoef je niets te missen op Treinenweb.

Lees ook deze reportage: Terugblik naar 2018: De Hondekop in de Westhaven