Komende vier weken hinder rond station Groningen

NS en Arriva zetten komende vier weken bussen in rond Groningen (Foto: NS)
NS en Arriva zetten komende vier weken bussen in rond Groningen (Foto: NS)

Treinreizigers tussen Groningen - Assen en tussen Groningen - Weener/Veendam zullen vanaf 6 mei vier weken gebruik moeten maken van vervangend busvervoer. Gedurende deze periode is ProRail bezig met diverse grootschalige werkzaamheden aan het spoor.

Volgende week wordt er begonnen met de aanleg van een vierde, extra spoor tussen Groningen en Haren. Het bestaande spoor zal worden vervangen. Ook bij station Groningen en station Groningen Europapark wordt er gewerkt. Ook wordt er de laatste hand gelegd aan het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. Deze werkzaamheden vinden vanaf 6 mei plaats en duren tot 3 juni.

In de weekenden van 9-10 mei en 16-17 mei rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn/Delfzijl/Eemshaven. Arriva zet ook tijdens deze werkzaamheden treinvervangende bussen in. In alle gevallen moeten treinreizigers rekeing houden met extra reistijd.

Coronamaatregelen

Bij zowel de uitvoering van de werkzaamheden aan het spoor als bij het vervangend vervoer wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Arriva en NS vragen reizigers zich goed te verspreiden over de bussen en in te stappen bij de deur in het midden van de bus om voldoende afstand te kunnen houden. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis. De vervoerders verzoeken alleen van de trein en vervangend busvervoer gebruik te maken als de reis noodzakelijk is.