Stadler ontwikkelt nieuwe fabriek voor draaistellen

Treinbouwer Stadler blijft in Duitsland groeien en ontwikkelt momenteel in de omgeving van Berlijn een nieuwe fabriekshal voor de revisie en nieuwe productie van draaistellen.

In het noordwesten van Berlin-Schönwalde-Glien wordt momenteel een nieuwe locatie gebouwd voor de productie en revisie van draaistellen en loopwerk. Stadler verbouwt een bestaande en momenteel ongebruikte industriële hal met een haloppervlakte van 11.900 vierkante meter, zoals het bedrijf eerder aankondigde. Daarnaast komt er in het nieuwe hallencomplex een logistieke ruimte voor met een magazijn. Volgens het bedrijf zullen er in de nieuwe fabriek tot 60 nieuwe banen worden gecreëerd.

De beslissing om de nieuwe werkplaats in Schönwalde-Glien te vestigen, komt voort uit een duidelijke verbintenis met de regio Berlijn-Brandenburg, legt Volker Keller, hoofd van Stadler Service Germany, uit. De combinatie van nieuwe productie en onderhoud van spoormaterieel en hun componenten zorgt over meerdere jaren voor duurzame meerwaarde. Dit zou de treinen in staat stellen om gedurende een aantal decennia een optimale levensduur te hebben, vervolgde Keller.

Andere locaties

Stadler heeft meerdere vestigingen in Duitsland en is onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud van diverse typen treinen die er rondrijden. In Berlijn-Pankow heeft Stadler ook een fabriek waar treinstellen worden geproduceerd, voor voornamelijk op het Duitse spoor.

Het is niet de eerste keer dat Stadler de productie van de draaistellen opschroeft. Eerder heeft Stadler in 2018 besloten om de capaciteit van haar revisiecentrum voor treindraaistellen in het Hongaarse Szolnok te vergroten.