Spoorwensdagen 2020 gaan niet door

Vanwege het verspreidende Corona-virus worden de Spoorwensdagen dit jaar uitgesteld naar 2021. De dagen zouden aanvankelijk op 26 en 27 mei van dit jaar plaatsvinden, en gaan dit jaar dus niet door.

Alle vrijwilligers en deelnemers met ingestuurde wensen zullen aan het begin van 2021 opnieuw bericht van de organisatie krijgen of ze hun wens nog willen laten uitvoeren.

De organisatie schrijft op hun site het volgende:

Helaas heeft het bestuur van de Spoorwensdagen moeten besluiten om de Spoorwensdagen 2020 niet door te laten gaan. Het valt zwaar dit besluit te nemen, maar gegeven de situatie door het coronavirus is er geen andere keuze. De gezondheid van de VIP’s en vrijwilligers staat voorop.

Alle vrijwilligers en wensen die zijn aangemeld houden wij vast tot volgend jaar. Begin 2021 nemen wij contact op om te inventariseren of deze ook weer mee willen doen voor de editie van dat jaar. Ook dan hopen we weer op al dat enthousiasme te kunnen rekenen.

Bestuur Spoorwensdagen

Spoorwensdagen

Al meer dan 10 jaar organiseren NS en ProRail op vrijwillige basis samen de Spoorwensdagen. De Spoorwensdagen vindt normaal elk jaar plaats als tweedaags evenement om spoor gerelateerde wensen in vervulling te laten gaan. Deze wensen kunnen door echt iedereen, van jong tot oud, worden ingediend. Ruim 200 vrijwilligers van NS en ProRail begeleiden de wensindieners, ‘VIP’s’, een hele dag.

Een aantal vaak uitgevoerde wensen zijn: Een bezoek aan een echte treinsimulator, een dagje mee met een hoofdconducteur, een kijkje in de NS-werkplaats, een rit met het vroegere directietrein 'De Kameel' of een kijkje bij de verkeersleiding van ProRail.

Foto: Treinenweb
Een foto van de rit met de 'Kameel'-trein in 2019 (Foto: Treinenweb)