NS vierde Valentijnsdag op station Assen, en met een speciale 'treincoupe'

Valentijnsdag is niet ongemerkt voorbij gegaan op het spoor. Op deze dag heeft het vervoersbedrijf de oplevering van station Assen gevierd met een liefdevolle stijl. Maar ook konden reizigers in een speciale knip-coupé zich gratis een nieuwe coupe aanmeten, om weer op het 'Valentijnsbest' te zijn.

Reizigers op station Assen kunnen al een tijdje gebruik maken van hun nieuwe station dat in 2018 officieel open ging. De verbouwing werd eind 2019 afgerond door het plaatsen van de glazen gevel . Samen met reizigers willen de gemeente, ProRail en NS dit moment vieren. Vrijdagmorgen werd aan reizigers in de ochtendspits een frisse Valentijnsversnapering aangeboden door wethouder gemeente Assen Harmke Vlieg, Regiodirecteur ProRail Dorothé Wennekendonk en Regiodirecteur NS Maarten Haverkamp

Stationsmanager Peter Ananias: “Naast dat het station voor verbinding zorgt, is de gevel prachtig en indrukwekkend. Dat de reizigers er blij mee zijn, zien we terug in de waardering die ze geven. Niet alleen wordt de sfeer als prettiger ervaren, maar ook de voorzieningen en het gebouw zelf. Echt een station om trots op te zijn.”

Knipcoupé voor een coupe

Ook bood de NS in samenwerking met Kinki Kappers haar reizigers een nieuwe coupe aan in de trein. Een team van de kapsalon reise vandaag station Utrecht Centraal naar Nijmegen, via Arnhem en Deventer naar Zwolle en tenslotte via Amersfoort weer naar Utrecht, en bood reizigers onderweg een gratis knip- of stylingbeurt aan.

Met het knippen in de trein ondersteunen NS en Kinki Kappers de actie #échtcontact van de Alliantie Digitaal Samenleven, een initiatief van prinses Laurentien, minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) en Jeroen Hoencamp (CEO VodafoneZiggo). Het doel van het initiatief is om persoonlijk contact te bevorderen. Hoofdconducteur Xandor Bakker vertelt: "Bij de kapper maak je al gauw even een praatje en met Valentijn wil je er natuurlijk ook op je Valentijnsbest uitzien. Op deze manier zorgen we voor een leuk gesprek in de trein en een nieuw kapsel."

Foto: Kjeld Postema

Foto: ProRail
Foto boven: Kinki Kappers die reizigers een nieuwe coupe aanmeet in de trein (Foto: Kjeld Postema)
Foto beneden: Het nieuwe station van Assen. (Foto: ProRail)