NS introduceert app met perroninformatie voor visueel beperkten

Reizigers met een visuele beperking kunnen vanaf nu via een speciale gratis app de vertrektijden en actuele informatie van de perrons bekijken. De NS Perronwijzer laat met extra grote letters de informatie over de eerstvolgende vertrekkende trein van het betreffende perron, de vertrektijd, de eindbestemming, het treintype en belangrijke bijzonderheden zien.

De app is ontwikkeld en getest door reizigers met geen of minder zicht, en werkt op alle stations in Nederland, en dus ook daar waar NS niet rijdt. Ook is het hulpmiddel voorzien van ondersteuning voor schermlezers op Android en iOS.

Reiziger Peter Waalboer is één van de testers: "De NS Perronwijzer is voor mij een uitkomst. Ik kan nu zelf vaststellen welke trein er van een perron vertrekt en controleren of ik goed zit. Dit maakt mijn treinreis weer een stukje zelfstandiger"

De NS werkt nauw samen met de Oogvereniging om reizen met de trein te vereenvoudigen voor reizigers met een visuele beperking. Luuk-Jan Boon, directeur Oogvereniging reageert enthousiast: "Met de NS Perronwijzer-app gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Nu kan iedereen op het perron tegelijkertijd dezelfde informatie tot zich nemen. Gelijkwaardigheid van mensen met een oogaandoening komt zo steeds een stapje dichterbij".

Foto: Treinenweb
De NS Perronwijzer welke speciaal gemaakt is voor reizigers met een visuele beperking. Met grote knoppen is deze voor hen eenvoudig in gebruik. (Foto: Treinenweb)