NS rijdt normale dienst tijdens verwachte storm, maar verwacht hinder

Zondag raast storm Ciara over Nederland. De impact van deze hevige storm op het treinverkeer is lastig te voorspellen. Daarom hebben NS en ProRail het besluit genomen om niet volgens een speciale dienstregeling te rijden, maar wel enkele treinen in Noord-Holland te schrappen.

Mede omdat er op zondag al minder treinen rijden, zullen ProRail en NS vanaf zondagmorgen volgens de geplande dienstregeling gaan rijden. Reizigers wordt aangeraden om de de weerberichten en de reisplanner in de gaten te houden.

De NS benadrukt dat ze de de situatie nauwlettend in de gaten houden: "Veiligheid van onze reizigers en collega’s staat voorop. Daarvoor kunnen we morgen - als dat nodig is – alsnog enkele ritten schrappen of in delen van Nederland het treinverkeer tijdelijk gecontroleerd stilleggen."

Mogelijke hinder

Zodra de storm schade aanricht, zal dit tot hinder voor reizigers leiden. Door omgevallen bomen of een geknapte bovenleiding kunnen treinen uitvallen en zal er extra vertraging ontstaan. ProRail zorgt ervoor dat ze voldoende personeen beschikbaar hebben staan om in te grijpen bij incidenten. Ook staan er wegsleeplocomotieven klaar om treinen weg te slepen indien dit nodig is.

Overlast in Noord-Holland

Voor het hoogtepunt van de storm, om 14.00 uur, schrappen NS en ProRail uit voorzorg enkele Intercity-ritten tussen Den Helder en Zaandam. Reizigers moeten daarom vaker overstappen op station Alkmaar.

Werkzaamheden rond Leiden

Dit weekend werkt ProRail zoals gepland aan het emplacement bij Leiden Centraal en bij Voorhout. Voor reizigers betekent dit dat er gedurende deze werkzaamheden geen, minder of kortere treinen rijden afhankelijk van het moment van reizen.

Daarom rijden er geen treinen tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Ook is er dit weekend geen treinverkeer van, naar en via Leiden. Dit heeft impact op treinreizigers op een groot aantal trajecten in de regio’s Amsterdam, Leiden en Rotterdam. Ook hiervoor worden reizigers geadviseerd om de NS Reisplanner te checken.

Foto: NS
Foto: NS