Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Bombardier haalt opnieuw order binnen voor China

Met al eerder ongeveer 4.500 geleverde rijtuigen aan China, heeft Bombardier opnieuw een order binnengehaald. De Chinese joint-venture Bombardier Sifang Transportation (BST) heeft een opdracht heeft gekregen van China Raiway om 160 treinstellen van het type CR400AF te leveren.

De CR400AF is een nieuwe Chinese standaard hogesnelheidstrein die geschikt is voor het hogesnelheidsnetwerk in China. De 160 treinstellen zullen worden samengesteld in in tien 16-delige treinstellen met een maximumsnelheid van 350 km/u. Het totale contract wordt geschat op omgerekend 380 miljoen euro.

Jianwei Zhang, CEO van Bombardier Transportation China, reageert: "We zijn erg trots dat we zijn uitgekozen om de nieuwe generatie CR400AF hogesnelheids-treinstellen, die worden geleverd via onze joint venture BST. De hogesnelheidstreinindustrie in China is een van de economische pijlerindustrieën van het land geworden en het hogesnelheidsnetwerk heeft het publiek meer mobiliteit en welvaart gebracht."

In 2018 won BST twee contracten om in totaal 288 CR400AF treinstellen te bouwen. Dit nieuwste contract is het derde contract van BST. Alle 160 treinstellen worden vanaf medio 2020 geleverd.

Bombardier grote speler in China

Bombardier Transport in China heeft een grote afzet met snelle levering op de Chinese markt. Het concern heeft zeven joint ventures, zes volledig buitenlandse ondernemingen en meer dan 8.000 werknemers. Samen hebben de joint ventures 4.500 rijtuigen 580 elektrische locomotieven en meer dan 2.500 metro's, Monorail, APM en trams afgeleverd aan de groeiende Chinese mobiliteit.

Tevens is de treinfabrikant een belangrijke leverancier voor signaleringssystemen voor het Chinese hogesnelheidsnetwerk ,en via zijn joint ventures worden tractieapparatuur en signaleringssystemen gebruikt in in totaal 30 Chinese steden.

Foto: Onbekend (Wikipedia)
Een CR400AF-treinstel in China. (Foto: Onbekend; Wikipedia)