NS laat Intercity Dordrecht - Venlo via Schiphol rijden

De NS heeft laten weten dat er over enkele maanden weer Intercity's zullen rijden tussen Dordrecht en Venlo. Opmerkelijk hierbij is dat de intercity dan via Schiphol zal rijden, waardoor de verbinding geen vervanging zal worden van de eerder afgeschafte Intercity.

Op dit moment rijdt de Intercity Dordrecht - Duivendrecht op werkdagen en zaterdag overdag door naar Lelystad Centrum. Door deze Intercity in de avond, op zondag en op zaterdagochtend te koppelen aan de intercity Venlo - Schiphol, hoeven reizigers tussen bijvoorbeeld Leiden Centraal en Utrecht Centraal op deze momenten niet over te stappen in Amsterdam Zuid.

Deze aanpassing betekent wel dat er vanaf dat moment minder Intercities zullen rijden tussen Schiphol en Amsterdam Zuid. Hierdoor moeten reizigers vanuit Dordrecht met een bestemming voor Duivendrecht overstappen op een andere trein. De NS verwacht na de zomer te kunnen zeggen of de aansluiting op Amsterdam Zuid naar Utrecht verbeterd kan worden, zodra de intercity wel doorrijdt naar Lelystad.

Reizigersvereniging Rover is blij met de verandering, ongeacht het kleine aantal reizigers er profeit van deze verbinding zullen hebben. Wel pleiten ze bij de NS voor een duidelijke communicatie, zodat reizigers niet in een verkeerde trein stappen als er Venlo op de borden staat.

Foto: Noviosites
Foto: Noviosites