Bombardier levert 19 OMNEO Premium-treinen aan Frankrijk

De spoorwegdivisie van Bombardier Transportation heeft eerder deze week bekendgemaakt dat het een order heeft ontvangen voor een levering van 19 Omneo-Premium dubbeldekstreinen voor SNCF in de regio Hauts-de-France.

De regio Hauts-de-France is van plan om de comfortabele Omneo-Premium treinen op de hoogfrequente lijnen van Parijs naar Amiens en Parijs naar Saint Quentin - Maubeuge / Cambrai uit te rollen. De eerste treinen staan ​​gepland voor aflevering in 2022. Het is niet de eerste Omneo die er in Frankrijk zal ronderijden. Momenteel zijn deze treinen al in tien regio's te vinden.

"Passagiers die op de nieuwe OMNEO-trein rijden, ontdekken een nieuw niveau van spoorwegmobiliteit dat hoge capaciteit, meer comfort en verbeterde toegankelijkheid combineert", zegt Laurent Bouyer, President van Bombardier Transportation France. "Deze treinen zijn ontworpen en geproduceerd door de Crespin-vestiging van Bombardier in de regio Hauts-de-France, een regio die zeer begaan is met de spoorwegindustrie en haar lokale spoorwegecosysteem."

Ontwerp

De ingenieurs van Bombardier hebben een nieuw interieurontwerp ontwikkeld met voldoende zitplaatsen voor passagiers. De trein zal beschikken over nieuw ontwikkelde stoelen met geïntegreerde verlichting, voeding en USB-aansluitingen. Het interieurontwerp en de indeling worden in de komende maanden in samenwerking met de vervoerder afgestemd in een kleurenschema dat overeenkomt met de kleuren van de regio. Ook zal de trein voorzien zijn van een verbeterde toegangsdeur op perronniveau.

Het 135 meter lange treinstel voor Hauts-de-France biedt een capaciteit van 463 zitplaatsen, en is voorzien van grote bagagerekken, een speciale ruimte voor twee rolstoelen en ruimte voor twaalf fietsen. Er kunnen twee van deze treinen aanelkaar worden gekoppeld.

Foto: Bombardier
Foto: Bombardier