Bijzonder transport van oude NS-locomotieven trekt veel bekijks

Een bijzonder transport van oude NS-locomotieven in een bontgekleurde stoet trok gisteren veel bekijks van fotografen en treinspotters. De vervoerder Rail Force One trok met één van hun elektrische locomotieven een sleep oude locomotieven uit de 1200-serie van Amersfoort naar Blerick, waar ze in een loods worden opgeslagen.

Door Rail Force One locomotief 9904 (voorheen van Locon) werden de 1218, 1252, 1254, 1255, 1834 en 1836 naar de loods in Blerick gebracht. Daar zullen de treinen worden bewaard voor het nageslacht waarna ze een nieuwe toekomst zullen krijgen, nu deze niet meer gebruikt worden.

Transport

Het transport zou al eerder moeten plaatsvinden, maar door werkzaamheden aan de loods werd dit tot nader order uitgesteld. Nu deze weer toegankelijk is kon op zaterdagochtend de sleep met de nostalgische treinen eindelijk naar Blerick worden getransporteerd. Het transport word door veel liefhebbers bewonderd en gefotografeerd.

Om half twee in de middag kwam de sleep met gepaste snelheid aan in bij de loods, waar treinliefhebbers al op trapjes stonden te wachten om mooie foto's te maken. Vervolgens ging een ouderwetse, maar nog dienstvaardige, Sik-locomotief 231 de sleep van de 1200-en en 1800-en uit elkaar trekken, zodat de nostalgische treinen naar hun plek in de loods worden worden gerangeerd, waarmee het werk er om vijf uur 's middags op zat.

Foto: André Pronk

Foto: FairTrains

Foto: FairTrains
Foto boven: André Pronk, onderste twee: FairTrains