NS adopteert vergeten hoogwerker

De NS adopteert een vergeten en achtergebleven hoogwerker welke in de stationshal van Utrecht Centraal staat. Het werkvoertuig is enkele jaren geleden ingezet tijdens de werkzaamheden tijdens de verbouwing van het station, echter bleek achteraf dat deze moeilijk uit de stationshal te verwijderen was.

Bijna anderhalf jaar stond de hoogwerker verscholen achter een grote kast in de stationshal aan de Jaarbeurszijde. Hoewel er voorheen nog diverse plannen zijn gesmeed om het zware voertuig uit de stationshal te krijgen, welke soelaas boden, bleek de NS wel interesse in het 'blauwe monster' te hebben, waarna deze is geadopteerd. Zo kan deze volgens de NS handig zijn om kerstversiering op te hangen of een lamp te vervangen.

Vergeten

Maandenlang heeft de hoogwerker in vergetelheid gestaan in de stationshal. De bedoeling was dat deze voor de officiële opening nog uit de stationshal werd verwijderd, echter bleek dit na ontdekking nog een flink karwei. Zo zou het zware voertuig met een kraan verwijderd moeten worden, hoewel dat vanwege de verbouwing op het Jaarbeursplein geen oplossing was omdat er een heuze bouwput was ontstaan.

De NS overwoog nog even om de bouwers van het nabijgelegen WTC te vragen om de hoogwerker uit de hal te hijsen, maar daar is nooit werk van gemaakt. "Al vrij snel bleek dat de hoogwerker nog regelmatig werd gebruikt. Hij bleek veel te handig om weg te halen”, legt NS-woordvoerder Hessel Koster uit tegenover het AD.

Inmiddels is de hoogwerker nu definitief de machinale arbeidskracht in de stationshal voor klussen op grote hoogte. Ook staat deze nu niet meer prominent in het zicht voor de reizigers. "Vlak bij de uitgang van de stationshal, aan de kant van het Jaarbeursplein, is een loods. Dat is nu het vaste plekje van de hoogwerker. De loods moest hiervoor wel een nieuwe deur krijgen”, aldus Koster.

Foto: Treinenweb
De hoogwerker die medio vorig jaar aan de zijkant van de stationshal staat.
Foto: Treinenweb