Vanaf december tijdens spits weer intercities naar Zeeland

Vanaf december van dit jaar zullen er weer enkele Intercity-treinen tussen Zeeland en de Randstad rijden. Deze gekoesterde wens is het resultaat tussen onderhandeling van het bestuur van de Provincie Zeeland en de NS. De plannen zijn dat er zowel in de ochtendspits als de avondspits twee treinen gaan rijden.

De intercity die dan zal rijden zal de stations Roosendaal, Bergen op Zoom, Goes, Middelburg aandoen tijdens de reis van en naar Vlissingen. Hiermee ontstaat er na jaren eindelijk weer een volwaardige intercity-trein naast de stoptrein die nu op elk station tussen Rossendaal en Vlissingen stopt. Ook zullen treinreizigers hiermee een tijdswinst opleveren van 18 minuten.

Met deze overeenkomst gaan forensen die naar Rotterdam en verder moeten er 18 minuten op vooruit, stelde het provinciebestuur vrijdag tevreden vast. Gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) kon spreken van "een mooi resultaat'', waar ook studenten en toeristen bij gebaat zijn.

Sinds eind 2012 is de provincie Zeeland gebaat van een intercity die op alle tussengelegen stations stopt.

Dienstregeling

In de ochtendspits zullen om 6:30 en 7:30 uur de spitstreinen vanuit Vlissingen vertrekken. In Roosendaal zal de trein worden gecombineerd met een andere intercity die afkomstig is van de reguliere stoppende intercity. Ook in de avondspits herhaalt deze dienstregeling zich weer en zullen de treinen rond 16:50 en 17:50 uur uit Rotterdam richting Zeeland vertrekken. In Roosendaal zal de trein dan weer gesplitst worden, zodat ook de kleine stations een treinverbinding met de Randstad behouden met de huidige geplande dienstregeling.

Vanaf de nieuwe dienstregeling die vorig jaar december is ingegaan zagen veel treinreizigers hun verbinding met vijf minuten oplopen. Dit leidde tot veel ongenoegen wat tot protestvoering leidde. Sinds 2011 zou de extra reistijd met 26 minuten zijn opgelopen, maakte Treinreiziger.nl vorig jaar nog bekend.

De situatie werd vorig jaar zelfs zo nijpend dat staatssecretaris Dijksma met de NS in gesprek wou over de tragere verbinding met de stations in de provincie Zeeland.

Archieffoto: Bart
Archieffoto: Bart