ProRail: "Excuses voor treinhinder Achterhoek"

ProRail excuseert zich naar de reizigers toe, die de afgelopen dagen hinder hebben ondervonden op het traject tussen Winterwijk en Arnhem: "Buitengewoon vervelend en uiterst frustrerend.'' Voor drie dagen op een rij vallen er treinen op het traject uit. ProRail stuurt een aantal specialisten op pad op uit te zoeken waardoor de problemen veroorzaakt worden.

De afgelopen weken heeft de spoorbeheerder het spoor onder handen genomen. Sinds dit karwei afgerond is, is er regelmatig last van verstoringen waardoor het treinverkeer stil komt te staan. Afgelopen zondag werd het probleem verergerd door ee blikseminslag, die veel veel schade zorgde.

Opvallend is dat op de sporen tussen Zevenaar en Emmerich sinds afgelopen maandag het ERTMS-beveiligingssysteem is geactiveerd. Hoewel er een kans bestaat dat dit verband zou vormen met de huidige problemen, kon ProRail daar nog niks over zeggen.

Storingsgevoelig

De spoorlijn in de Achterhoek wordt al jaren geplaagd door veel storingen. Alleen al in dit jaar zijn er al 62 storingen door Rijdendetreinen.nl geteld, dat is nu al iets meer dan afgelopen jaar, waar de teller op 61 storingen stond. met de vele verstoringen komt deze spoorlijn nu weer terug in de top 10 van de trajecten die de meeste storingen hebben.

Station Winterswijk
Station Winterwijk|
Foto: Arch (Wikipedia)

Bron: Treinreiziger