Starbucks opent filiaal op Breda Centraal

Met de verbouwing van het station van Breda zullen de komende tijd een hoop bekende winkelformules hun winkels openen. Op korte termijn zou het gaan om de Starbucks, zij openen over twee maanden hun nieuwe winkel. Medio 2016 zouden andere winkels hun deuren kunnen openen op het vernieuwde station.

Vanaf juni 2016 wordt er verwacht dat de winkelketens in de stationshal uitgebreid zal zijn met: de Hema, bakkerij Vromans en Fish Point. Vanaf dan zullen de bestaande winkels Albert Heijn, Broodzaak, Bruna, Döner Company, Etos, Kiosk, Mr. Long en Smullers hun nieuwe plek op het stations gaan innemen.

Verbouwing

In de eerste week van september wordt begonnen met sloop en bouw aan de zuidzijde van het station, aan het Stationsplein. Vanaf dan zal de noordkant het station als hoofdingang dienen. Daar worden dan ook de eerste nieuwe busperrons geopend. De gevestigde zaken aan de zuidkant zullen begin september ook noordwaarts verhuizen, net als het servicepunt van NSR en Veolia, en GWK Travelex.
Als nieuwkomer zal op termijn ook Fish Point zijn zaak openen, haar doel is volgens de Subway-formule vis te verkopen, over enkele jaren hopen zij ook in Amsterdam een filiaal te openen.

Op de website van Breda Centraal zijn nog meer filialen gemeld die hun plek in de nieuwe stationshal van Breda Centraal zullen vinden.

Bron: BN de Stem