D66 Enschede wil verslechtering traject Enschede-Münster voorkomen

Het aantal reizigers op het traject Münster-Gronau groeit zo hard, dat Deutsche Bahn (DB) erover denkt om er dubbeldekkers op te laten rijden. Dat zou slecht nieuws zijn voor reizigers op het traject Enschede-Münster, want de dubbeldekkers passen niet langs het perron.

Hiermee dreigt er een opsplitsing van de spoorlijn voor de reiziger. Zij zouden dan in Gronau moeten overstappen op de huidige trein die nu ook op dit traject rijdt. De Enschedese D66 wil ingrijpen en vraagt aandacht voor de "verslechtering van de verbinding Enschede-Münster".

D66-raadslid Gertjan Tillema wijst het college van Enschede op de mogelijke verslechtering van de verbinding van en naar Duitsland, omdat de perrons in Glanerbrug en Enschede De Eschmarke te kort zijn voor de dubbeldekkers.

Als het aan het raadlid ligt, zit er maar één ding op: "Er zal dus een overstap gemaakt moeten worden in Gronau om van Enschede naar Münster, of omgekeerd te kunnen reizen", legt Tillema uit. Volgens hem moeten er maatregelen worden genomen om een goede bereikbaarheid per trein met Duitsland te garanderen.

"We kampen in Enschede met een torenhoge werkloosheid en we hebben de Duitse consument hard nodig. Terecht wil het college het Enschedeërs makkelijker maken om in Duitsland te werken en moet het Kennispark beter bereikbaar zijn. De verbinding per spoor moet verbeterd worden in plaats van verslechterd", pleit hij. Inmiddels zijn er diverse vragen voorgelegd aan het gemeeraadsbestuur over de kwestie.

Bron: RTV Oost