NS directeur wil enkele keer inchecken voor heel OV

"Dat constante in- en uitchecken kun je bijna niet maken naar de reiziger'', vindt NS-topman Timo Huges. Hij stelt dinsdag in Metro dat het systeem simpeler en neutraler moet. Volgens hem moet de NS beter gaan samenwerken tussen alle andere OV-bedrijven.

"Ik wil dat we veel meer van buiten naar binnen denken. We zijn van en voor de reiziger. Betrek de reiziger dus in de besluitvorming", zegt hij. Uiteindelijk wil hij dus dat de reizigers voor een heel heel traject, ongeacht diegene met meerdere vervoerders rijdt, maar een enkele keer hoeven in- en uit te checken, ook als er via de tram of bus wordt gereisd.

De toekomstvisie van Huges verandert niets aan het plan om het papieren treinkaartje per 9 juli af te schaffen. "Dat is vooral om de sociale veiligheid te verbeteren", zegt de topman. Ook biedt boedt de OV-chipkaart volgens de topman mogelijkheden om in te zien hoe druk het openbaar vervoer is, dat kan echter ook met andere manieren, zoals met een infraroodsysteem, zoals NS eerder testte op de IJssellijn.

Ook draagt de OV-chipkaart baat bij aan een grotere veiligheid op en rond het spoor.

NS directeur wil enkele keer inchecken voor heel OV

Bron: Treinreiziger