[upd] Duizenden euro schade aan trein door voetbal-supporters

Een grote politiemacht, met zo'n 10 ME-busjes heeft zondagavond rond zeven uur bij het NS-station Deventer een confrontatie tussen Ajaxfans en Eaglessupporters weten te voorkomen. Een trein afkomstig uit Almelo was door supporters van de Amsterdamse club fors beschadigd.

De trein raakte flink beschadigd door de supporters. Zo werden er brandblussers leeggespoten, werden er ramen vernield, prullenbakken van de wand getrokken. De totale schade is 40.000 euro en de NS zal de komende dagen 9 dubbeldeksrijtuigen moeten missen voor reparatie.

Nadat de trein in Deventer was gestopt, werd iederen verzocht om uit te stappen. Voor het station werd de sfeer tussen de Ajacieden en Eagles-support steeds grimmiger, maar met de politie op voorhand kon de rust uiteindelijk in de hand worden gehouden.

Uiteindelijk is de beschadigde trein verder richting het westen gereden. Zo zijn er op station Utrecht Centraal 30 supporters aangehouden die flink in de trein hadden huisgehouden en daarbij diverse vernielingen hadden aangebracht. De NS heeft aangite gedaan tegen de vandalen en zal de kosten vam 40.000 europ op hen gaan verhalen.

Update 20:00: Artikel aangepast n.a.v. overzicht schade en inventarisatie van kosten.

Bron: De Stentor