Koningsdag goed verlopen op het spoor

Ongeveer 270.000 mensen hebben er zaterdag ervoor gekozen om de eerste Koningsdag te vieren door met de trein naar Amsterdam te gaan. Dat blijkt uit cijfers van de NS. het aantal bezoekers was vergelijkbaar met 2011 en 2012.

Vorig jaar was er geen sprake van een Koninginnedag vanwege de troonswisseling.

"Inmiddels gaan mensen alweer naar huis. Dat zien we eigenlijk op alle stations.", meldt een woordvoerder van de NS. De eerste evenementen zijn nu afgelopen en de komende uren zullen ook andere mensen de stad weer uitgaan.

De NS heeft vandaag een aangepaste dienstregeling ingezet en extra treinen ingezet naar Amsterdam, dan gebruikelijk. Dat is volgens de woordvoerster niet zozeer vanwege de drukte, maar maakt gewoon deel uit van de Oranjedienstregeling die de NS aanhoudt.

Eindhoven

Eindhoven, waar traditioneel ook veel mensen afkomen op de Oranje-evenementen, zag zo'n 63.000 mensen met de trein komen. Om Breda te bereiken maakten ongeveer 31.000 feestvierders gebruik van de NS. In Breda vindt het muziekspektakel van Radio 538 plaats. Dat is voor het eerst. Andere jaren vond het feest tijdens Koninginnedag nog plaats op het Museumplein in Amsterdam.

Verder is Koningsdag op het hele spoor prima verlopen. ProRail en NS hebben dan ook extra man achter de hand gehouden om snel in te kunnen spelen bij eventuele verstoringen. Hier was gelukkig haast geen sprake van.