Ongeveer 600 banen verdwijnen bij ProRail

De komende jaren zal ProRail naar schatting 600 van de 4200 banen schrappen. Dat maakte ProRail dinsdag bekend. De reorganisatie zal vanaf volgend jaar plaats gaan vinden waarbij er tot 2016 banen uit het veld worden geruimd.

Volgens ProRail staat de reiziger centraal en moeten zij niet de dupe worden van de reorganisatie: 'We willen niet dat het ten koste gaat van de treinreiziger en gaan de reorganisatie daarom op een verstandige manier doorvoeren', aldus een woordvoerder. 'De banen vervallen vooral onder het kantoorpersoneel. Deze reorganisatie zal niet ten koste gaan van onderhoudspersoneel en toezichthouders.'

Het is niet voor het eerst dat ProRail met het nieuws van de reorganisatie in de media komt. In mei van dit jaar lieten ze al weten dat ook zij niet zouden ontkomen aan de bezuinigingen van het kabinet. In totaal gaat het om 2 miljard euro waarop bezuinig dwordt. ProRail wil verder besparen op de kosten en minder gebruik gaan maken van de mogelijkheid om externe krachten in te huren.

Bron: AD