Onderzoek naar roodsein-passage Zwolle

Er wordt door de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) een onderzoek ingesteld naar een spoorwisselincident van maandag. Een trein miste toen een rood sein bij de Hanzeboog-brug op het spoor bij Zwolle. Dat meldt Prorail vrijdag. Doordat de trein een sein voorbij reed werd er een wissel stuk gereden.

De stoptrein reed door nog onbekende reden door het rode sein, en reed daarna een wissel stuk. De inspectie wil nu gaan uitzoeken wat er allemaal precies gebeurd is en wil de oorzaak naar het incident gaan achterhalen.

Wissel defect
Doordat de trein de wissel heeft 'opengereden' is er aanzienlijke schade hieraan ontstaan. ProRail probeerde de wissel donderdagnacht te herstellen, maar de werkzaamheden duren langer dan gepland. De schade bedraagt zeker enkele honderdduizenden euro's.

De komende week zullen de NS voor de reizigers tussen Dronten, Kampen Zuid en Zwolle bussen inzetten. Reizigers naar Kampen wordt geadviseerd om het Kamperlijn-treintje te nemen naar Kampen. De intercities rijden wel gewoon, zij wel op gepaste snelheid over de brug.

Bron: FokNieuws