Zwolle investeert miljoenen in stationsgebied

Naast dat het station van Zwolle inmiddels wordt opgeknapt is er ook  bekend gemaakt dat het stationsgebied van de Overijsselse hoofdstad op de schop zal gaan.

Het station zelf wordt al sinds enkele jaren al opgeknapt door ProRail. De visie ligt op een nieuwe reizigerstunnel die aanzienlijk breder moet zijn dan de vorige. Mede door de opening van de Hanzelijn afgelopen jaar, wordt het de komende jaren op en rond het station steeds drukker.

Met het geld moeten onder meer een busstation verplaatst en een nieuwe brug over het spoor gebouwd worden.  Een extra brug over het spoor is volgens een woordvoerder ook nodig om het zuidelijke deel van de stad, waar het busstation zal worden geplaatst, met het centrum te verbinden.

De gemeenteraad en Provinciale Staten van Overijssel buigen zich eind deze maand over de investeringen. De gemeente en provincie dragen elk 45 miljoen euro bij. De rest wordt door de NS en het rijk betaald.

Dagelijks stappen er circa 35.000 reizigers op of over. op het station. Naar verwachting zal dit in 2030 ongeveer 57.000 reizigers het station aandoen.

Bron: AD