Bedrijf treinramp Canada vraagt faillissement aan

Het faillisement is gevallen voor het Amerikaanse spoorbedrijf welke verantwoordelijk was voor de trein die vorige maand ontspoorde en explodeerde in Canada. Woensdag is deze onderneming failliet verklaard. 

De directeur van de Montreal, Maine and Atlantic Railway had eerder al gezegd dat een faillissement waarschijnlijk was, omdat het spoor in Lac-Mégantic voorlopig gesloten blijft. Daarnaast ziet het bedrijf diverse rechtzaken tegemoet en de schoonmaak- en bergingskosten.

Ongeluk

Een medewerker van het spoorbedrijf zou de handrem vorige maand niet hebben aangetrokken, waardoor de vrachttrein, voorzien van tanks met olie met hoge snelheid van een berg rolde en in Lac-Mégantic ontspoorde om vervolgens tot ontploffing te komen.

Van de 73 wagons explodeerden er vijf. Een flink deel van het stadje ging in vlammen op, en de ramp kostte aan 47 mensen het leven. Bij de hulpverlening kon het opruimen en identificeren van de mensen niet direct van start gaan vanwege de hevige branden die er daags na het incident nog woedden.

Bron: FokNieuws