"België stapt uit de Fyra"

Het lijkt erop dat België van de Fyra af wilt. Dat meldt de Belgische krant de Gazet van Antwerpen op basis van "een betrouwbare bron". Om 16.00 uur zullen de Belgische spoorwegen (NMBS) een persconferentie geven waarin het besluit van de Fyra wordt medegedeeld.

De NMBS had net als NS HiSpeed veel problemen met de V250 Fyra-treinen van producent AnsaldoBreda. Afgelopen winter viel er zelfs beplating van de trein af welke op het spoor terrecht kwam. Voor de hogere inspectie van het spoor was dit de reden voor een direct rijverbod voor de hogesnelheidstrein in België. Hierna heeft de NS HiSpeed ook het besluit genomen om de trein tot nader order uit de dienst te trekken.

De NMBS heeft de Italiaanse bouwer drie maanden de tijd gegeven om de problemen op te lossen, maar dat lijkt nog niet op te hebben geleverd.

De NS wil pas reageren na afloop van de persconferentie in België. De Nederlandse Kamer zal in juni weer een zitting houden waarin het besluit en de toekomst voor de trein voor in Nederland duidelijk zal worden.


Foto: Treinenweb

Bron: Nos.nl