Wagons goederentrein België ontploft

Enkele wagons van een goederentrein met chemische producten zijn zaterdagochtend vroeg ontploft in het Vlaamse Schellebelle, ten oosten van Gent. Bij de ontploffing is niemand gewond geraakt, zo meldt de Vlaamse krant De Morgen op zijn website.

Inmiddels hebben meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving zich ontfermd over de brand waarvan de vlammen zich verspreiden over zo'n 500 meter. Ook is het provinciaal rampenplan in werking gesteld.

De ontploffing deed zich voor rond 2 uur 's nachts. De goederentrein reed toen net buiten het station van Schellebelle in de richting van Wettere, waarna de machinist deze opmerkt. Hierop heeft de machinist geprobeerd de wagons los te koppelen. De oorzaak van de brand lijkt ontstaan te zijn door dat de wagons ontspoord zijn door een wisse. Er zijn zes wagons ontspoord, twee gekanteld en drie staan nog in brand, volgens de plaatselijke Gouverneur tijdens een persconferentie.

Ontruiming
Binnen eenstraal van 500 meter zijn alle straten ontruimd. Zo'n 250 omwonenden zijn in een plaatselijke feestzaal opgevangen en in de brandweerkazerne. De bewoners die binnen een straal van 500 meter tot een kilometer wonen is gevraagd binnenshuis te blijven. Dit betreft de inwoners uit Wetteren, Serskamp en Schellebell.

Treinverkeer gestremd
De trein was onderweg vanuit Nederland op weg naar Gent-Zeehaven. Door het incident is het treinverkeer tussen Denderleeuw en Gent-Sint-Pieters en van Dendermonde naar Gent-Sint-Pieters gestremd. Ook het reizigersverkeer ondervindt hinder op het spoor, het kan nog wel mogelijk twee dagen duren voordat men via Wetteren kan reizen.

Bron: Nu.nl