Bekladde trein Arriva kleurt weer als vanouds

De maandagnacht gedeeltelijk in NS-kleuren gespoten Arriva-trein heeft inmiddels weer de eigen originele lichtblauwe kleurstelling teruggekregen.

In de nacht van maandag op dinsdag hebben onverlaten op het rangeerterrein in Zwolle een trein voor de Vechtdallijn in NS-kleuren bespoten, met de kenmerken van een Mat'64-stoptrein. De trein zelf was nog niet in dienst maar heeft wel één ritje door het landschap gemaakt; van Zwolle naar Amersfoort, waar men de kleuren van de concurrent-vervoerder heeft verwijderd

Het vervoersbedrijf heeft aangifte gedaan van vernieling. Er blijken ook camerabeelden te zijn van het Zwolse rangeerterrein waar de Arriva-treinen staan in afwachting van 9 december, de datum waarop ze gaan rijden op het traject Zwolle-Emmen. Het is nog onbekend of de daders hierop te zien zijn.

Arriva-directeur Anne Hettinga tast volledig in het duister ten aanzien van de motieven van de daders. Er wordt over meerdere personen gesproken omdat het gezien de omvang niet een éénmansactie zou zijn geweest. Ook kijkt Arriva niet richting van de NS, gezien beide concurrenten zijn.

Het verwijderen van de graffiti was voor Arriva wel een extra kostenpost van tienduizend euro of meer, maar de NS-kleuren konden vrij makkelijk verwijderd worden doordat er een folie over de treinstellen heen zit. Wel zit er hier en daar wat verfschade op de trein zelf, welke uiteraard nog hersteld zal worden.

Bron: De Stentor