[upd] Verstoring Alphen - Leiden Lammerschans duurt voort

Nog steeds heeft ProRail de situatie niet onder controle, met de verstoring tussen Alphen a/d Rijn en Leiden Lammerschans. Sinds gistermorgen ligt het treinverkeer stil tussen deze stations en worden er bussen ingezet. Gistermiddag leek het erop dat het het treinverkeer aan het begin van de middag weer opgestart kon worden, maar na een half uur trad het probleem weer op.

Inmiddels heeft de ProRail een schriftelijke verklaring uitgegeven aan de stichting 'Beter OV', en deze luidt als volgt:

ProRail heeft vanaf afgelopen woensdag de hele dag tot diep in de nacht hard gewerkt aan herstel, maar de storing deed zich helaas bij de eerste treinen op donderdagochtend weer voor. Het hart van de storing ligt in de spoorbrug over het Rijn-Schiekanaal. Helaas is het niet mogelijk om de brug gesloten te houden en de treinen op zicht en op lage snelheid door te laten rijden over de brug. Dat zou te grote consequenties hebben voor het wegverkeer omdat de overwegen dan te lang dicht blijven liggen met een verkeersopstopping tot gevolg.

We werken hard aan een oplossing zodat, trein-, weg en waterverkeer weer een onbelemmerde doorgang hebben. Er is inmiddels nog meer mankracht ter plaatse om de storing op te lossen. Er is nog geen harde prognose af te geven wanneer het is opgelost.

Wij bieden reizigers excuses aan voor het ongemak.

Update 13:53
Inmiddels met ProRail dat het treinverkeer weer is hervat.

Bron: Voor Beter OV