Verbouwing station Utrecht van start

Vanaf vrijdagavond 19 augustus gaat de verbouwing van de stationshal van station Utrecht echt van start, reizigers gaan vanaf dat moment enige hinder ondervinden van enkele schuttingen die om de bouwplekken in de hal worden geplaatst. later deze maand zullen er nog meer schutting geplaatst worden om de werkzaamheden in te verbergen.

De werkzaamheden voor het komende afgezette gedeelte zullen een jaar gaan duren. Deze vinden plaats in de hoek van de voormalige bloemenwinkel Vogelpoel - ingang van de Catherijnetoren, en de roltrap naar spoor 5/7. De sporen 5/7 en de Catherijnetoren zullen bereikbaar blijven. De locatie van de spoorwegpolitie zal op termijn worden verplaatst en de AH to go wordt gesloten maar is al bereikbaar aan de overzijde van de stationshal.

Deze werkzaamheden gaan betekenen dat de doorgangen voor de reiziger krapper worden en dat looproutes aangepast worden. Komend vanaf Hoog Catharijne is het reisadvies als volgt: voor spoor 8 t/m 19 zoveel mogelijk rechts aanhouden in de hal. Het werkterrein ligt dan aan de linkerhand en aan de rechterhand zijn de winkels van o.a. De Broodzaak en Starbucks. Voor spoor 5/7 links aan houden. De route loopt dan tussen de voormalige bloemenwinkel van Vogelpoel en het werkterrein door. Door tijdig voor te sorteren zijn opstoppingen en ergernissen te voorkomen.

Spoor 4 is vanaf 30 augustus alleen nog te bereiken via de (rol)trappen naar de sporen 1, 2 en 3.

Bron: Utrecht.nieuws