Mysterieuze poster verbiedt omkijken op Utrecht Centraal

Een mysterieuze poster op het station van Utrecht Centraal verbiedt het omkijken naar de werkzaamheden die in en rond de stationshal plaatsvinden. De reden zou zijn dat de verrassing er op deze manier af gaat.

Het overtreden van dit verbod zou volgens de poster beboet worden met een proces-verbaal, en aan de hand van camerabeelden en gezichts-herkenning zou men opgespoord kunnen worden.

De poster lijkt op die van CU2030, de projectorganisatie die zich bezig houdt met de verbouwing van het stationsgebied. Een woordvoerder van CU2030 ontkent dat de poster bij hun afkomstig is en zegt dat het misschien gaat om iemand die tegen de camerabewaking op het station is.

Update:
Inmiddels heeft Treinenweb een reactie gevraagd aan de projectgroep CU2030 met daarin enkele vragen. Hierin stelt de projectgroep dat het niet gaat onderzoeken waar deze poster vandaan komt en dat de NS of ProRail deze poster weg zal halen. Het is niet bekend of deze al verwijderd is. Ze konden ook bevestigen dat het om één poster ging welke in de stationshal is opgehangen.


Foto: MissvdSteen (Twitter)

Bron: RTV Utrecht